Draga Auchan Vitan,

Nu te mai inteleg. Te iubeam fiindca erai un supermarket cu preturi bune, la 2 pasi de casa mea. Mi-a placut cum ai rearanjat Auchan Vitan, si cum ai marit fostul Real, care incepea sa decada.  Nu vedeam ce se poate face cu magazia aia infecta, dar tu ai eliminat depozitele, ai marit spatiul de ofertare, ai pus un zimbet pe fata angajatilor si ne-ai readus in magazin.

Dar nu stiam ca angajezi javre ca “directori de galerie” , draga Auchan.

Hai sa-ti spun ce s-a-ntimplat. Am venit cu niste prieteni sa cumparam cadouri pentru unii care aveau nevoie de ele mai mult decit noi. Cred ca am umplut 7 carucioare. A fost distractiv cind a trebuit sa cintarim 5 plase imense de banane si ne-am dat seama ca daca ne apucam sa le cintarim ciorchine cu ciorchine….ne prinde Craciunul. Asa ca am chemat un pazitor simpatic, ce a chemat un sef simpatic, ce a chemat un angajat simpatic ce a cintarit totul engros pentru noi, cu zimbete. Am reusit sa punem un zimbet si pe fata vinzatoarei nesimpatice ce gasea o problema pentru fiecare solutie. Cind a auzit aia unde mergem…pina si aia s-a inmuiat.

Dar nu stiam ca angajezi javre ca “directori de galerie” , draga Auchan.

Dupa care am luat plasele cumparate de la tine, cadourile cumparate de la tine si am inceput sa le punem in plase.183 de plase, cu 7-8 articole in fiecare. S-au oprit niste babe ” sa le punem si lor ciocolata si suc in niste plase “. Mars, fa, ca ai pensie , am zis in gind. Aici nu e PSD ! Noroc ca am avut o colega mai usoara de limba si le-a trimis la plimbare fara sa le jigneasca de Craciun. A luat ceva timp cu plasele, parea ca nu se mai termina…si la un moment s-a oprit un pitifelnic sa ne vorbeasca.

Atunci nu stiam ca angajezi javre ca “directori de galerie “, draga Auchan. Inca nu stiam. 

Si pitifelnicul s-a apucat sa ne intrebe cine suntem  , de ce punem ciocolatile in pungi , ce facem cu pungile ….ma simteam ca la Gestapo. Ma simteam ca in 1989, m-a prins Securitatea pe strada si incepe sa ma intrebe de ce am blugi, de unde am blugi, daca sunt tuns sau nu, sa rastorn buzunarele pe dos….

Atunci incepeam sa banui  ca angajezi javre ca “directori de galerie “, draga Auchan.

Am prieteni cu limba mai dulce ca mine; i-au raspuns pitifelnicului ca suntem persoane private, ca facem niste cadouri undeva unde vrem noi, ca suntem clientii lui care am dat bani pe marfa lui, din magazinul lui, si ca acum punem marfa noastra in pungile pe care le-am cumparat tot de la el.

Si el ne-a spus ca e directorul galeriei, si ca ar fi trebuit sa cerem autorizatie. Pe 22 decembrie 2017 , cind impachetam niste cadouri de Craciun, in Auchan Vitan.

Moment la care am fost convins ca angajezi javre ca directori de galerie, draga Auchan!

La 28 de ani de la revolutie, cind niste oameni fac o fapta buna, vine comisarul NKVD si ancheteaza ce se intimpla ? Haide, Auchan,  nu-mi spune rahaturile obisnuite, ca e proprietate privata, si ca pitifelnicul era ingrijorat ca venim sa-i furam oalele din magazin.

Daca era un cor de copii ar fi trebuit sa vina sa ceara autorizatie ca sa cinte 3 colinde in magazin ?

In afara de intelegerea umana, simpatia normala, carisma pe care ar trebui sa o aiba un….”director de galerie” (e un fucking hipermarket, nu e galerie de arta ! ) , nu ai tu, Auchan, cit esti tu de mare, un training  de empatie pentru angajatii tai mai de top ( directori de galerie , sa zicem ) ?

Un training in care sa-i inveti ca banii tai sunt la noi, sa-i reamintesti celebra expresie ” Clientul este rege ” sau pur si simplu sa-l faci sa se comporte ca un om, si nu ca un Gestapovist ? Indiferent de ce parere avea, nu putea sa-si spuna ca suntem clienti ?

Hai sa vorbesc pe limba ta , Auchan : daca stiu ca directorul tau de galerie de la Auchan Vitan este o javra, voi fi mai putin tentat sa cumpar de la tine. O sa te arda la bani! Stiu ca toate lozincile astea cu implicarea sociala in comunitate sunt doar lozinci, fiindca asa le consider si eu.

Insa poti face ceva ca sa-mi schimbi parerea.

Nu mai angaja javre ca directori de galerie, draga Auchan!

 Te rog frumos, draga Auchan, nu ma dezamagi. Lasa-ma sa fiu clientul tau si de placere, nu doar de proximitate.

 Tudor, clientul tau de la Auchan Vitan

 

  1. Moment special a fost ca s-a oprit o domnisoara sa ne ajute, si a stat vreo 20 de minute sa puna in plase, pina am terminat. Deci totusi exista un Dumnezeu , si oameni cu suflet.